Egzaminy kompetencyjne

Wiechu09

Egzaminy kompetencyjne

Postautor: Wiechu09 » 05 lis 2017, 16:34

Witam serdecznie.
Postanowiłem napisać ponieważ bardzo nurtuje mnie (i z tego co słyszałem w rozmowach między kolegami na ostatnich zawodach otwartcyh w Magnum nie tylko mnie) pewna kwestia związana z egzaminem kompetencyjnym.
Zgodnie z rozpiską na stronie Zbrojowni, w tym roku czekają nas jeszcze jedynie dwie okazje na zaliczenie egzaminu w Nieczajnej (obie wypadają sobotę). Jestem osobą uczęszczającą na uczelnię w weekendy więc z trudem uda mi się dotrzeć na chociaż jeden z tych terminów, podobnie z osobami które pracują również w soboty.
Co w przypadku jeśli osobie która posiada już licencję w barwach Zbrojowni , pozwolenia na broń oraz prywatną broń, pomimo podejścia do egzaminu nie uda się go zaliczyć czasowo do końca roku?
Czy Zbrojownia odmówi wówczas podbicia wniosków o przedłużenie licencji na kolejny rok pomimo wyrobionych startów?
Czy zostało na takie sytuacje przewidziane jakieś rozwiązanie? Jak wiadomo każdy martwi się o przedłużenie licencji samej w sobie poprzez starty więc dodatkowy stres związany z tą kwestią jest z pewnością nie tylko moim zmartwieniem po przebyciu tak trudnej drogi - stąd moje pytanie.

Nie mam problemów z kwestią pieniężną jeśli chodzi o egzamin - cena jest sprawiedliwa. Problemem jest kwestia terminów które niestety nie dla wszystkich są osiągalne pomimo szczerych chęci.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedź,
Maras

Awatar użytkownika
Camillo87

Re: Egzaminy kompetencyjne

Postautor: Camillo87 » 05 lis 2017, 17:51

Ja jestem w podobnej sytuacji.
W listopadzie i grudniu nie będę w stanie przystąpić do egzaminu, a najprawdopodobniej nie będę również w stanie wziąść udziału w pozostałych zawodach Zbrojowni. W związku z tym brakujące starty odbyłem w Magnum.
Teraz pytanie, czy mogę złożyć wniosek o przedłużenie licencji w najbliższym czasie w Forcie i czy brak egzaminu kompetencyjnego komplikuje sprawę. Zgodnie z regulaminem PZSS nie powinienem się martwić, ale wolę się upewnić.
0.177, 0.22LR, 9x19, 12ga

Awatar użytkownika
Gopher

Postautor: Gopher » 05 lis 2017, 19:08

Myślę że sytuacja z EK jest taka (..) że najlepiej będzie jak nie będzie poruszana publicznie - konkretne osoby powinny kontaktować się indywidualnie z Wielkimi Egzaminatorami lub Zarządem i z nimi ustalać co zrobić.

administrator
Administrator

Postautor: administrator » 05 lis 2017, 19:16

Egzamin Kompetencyjny jest przede wszystkim po to, aby zmienić status członków Zbrojowni--z kandydatów na członków Stowarzyszonych. Wszyscy nowi członkowie bez uprawnień strzeleckich ,zdają go po prostu po zakończeniu stażu i sprawa jest prosta.
Członkowie kandydaci z patentem i licencją Zbrojowni, jeżeli nie czują się na siłach :D , lub brakuje im czasu, mogą pozostać w dalszym ciągu kandydatami. Wnioski o przedłużenie licencji można oczywiście składać do Zbrojowni, osobiście na spotkaniach, zawodach, Forcie VI lub pocztą na adres korespondencyjny ,od teraz także na adres siedziby Stowarzyszenia Zbrojownia w Suchym Lesie.
I jeszcze raz---Zaliczony EK zmienia członka kandydata w Stowarzyszonego, nadaje legitymacje z numerem (która będzie podstawa do ubiegania się o rabaty w zaprzyjaźnionych firmach) daje nam też obraz umiejętności naszych koleżanek i kolegów.
Rafał Kotwicki

Bartek

Postautor: Bartek » 06 lis 2017, 15:48

No i to jest odpowiedź :D

Wróć do „Z życia Zbrojowni”